Arbetstricks för rengöring av kylen

Skapa lite arbetsutrymme

Innan du laddar ur allt för att frigöra området för rengöring, vill du se till att du har ett rent utrymme för att lagra all mat. Det är naturligtvis bara tillfälligt. Se till att det finns tillräckligt med ledigt diskutrymme. Eftersom du kommer att rengöra vissa delar av kylen i diskbänken, se till att det är gratis för uppgiften. Om du behöver kasta mat, förvara en soptunna i närheten.

Töm innehållet

Nästa steg är att tömma kylen och frysen för allt innehåll. Gruppera maten på ett sådant sätt att du senare enkelt kan stänga in den igen. Om någon av flaskorna med såser är smutsig, skölj dem snabbt i diskbänken. Leta efter eventuella utgångna föremål eller mögliga produkter och kasta dem i den tomma papperskorgen.

Ta bort brickorna och behållarna

När du har tömt kylskåpet är det dags att ta bort hyllorna, brickorna och praktiskt taget alla andra avtagbara föremål. Fyll diskbänken med varmt tvålvatten och blötlägg dem där.

Rengör alla ytor

Nu är kylen fri från mat och andra föremål som vanligtvis finns inuti. Nu kan du börja arbeta med en fuktig trasa när du rengör alla insidor. Leta efter eventuella fläckar på insidan eller läckor som kan ha hänt.

Ta ut vakuumet för kondensorns spolar

Detta är ett av de kylskåpsområden som kräver särskild uppmärksamhet. Mycket damm byggs vanligtvis upp där, så du måste rengöra det om du inte vill att apparaten ska gå mindre effektivt.

Omorganisera kylskåpet

När du är klar med rengöringen är det dags att sätta ihop ditt kylskåp igen. Om du så önskar kan du ordna om hyllorna och krisarna på ett sätt som är mer vettigt för dig. Tänk på vad som fungerar bäst för dig och din familj. Se till att du implementerar en sådan organisation som inte leder till mer matbyte.

Lämna ett svar

Previous post Matstolar som gör stunden runt bordet till en fröjd
Next post Så kan du vara generös mot dina vänner i vardagen