Matt-Rengöring tips

Regelbunden dammsugning

Om du inte har ett hektiskt schema kan du dammsuga varje vecka. Men om du har barn och husdjur, se till att du dammsuger dagligen. Denna övning kommer att hålla dina mattor i bra skick eftersom de inte har jord och damm på sig.

Hantera spill

Om du inte har någon hemlagad fläckborttagare kan du använda pappershanddukar för att hantera spill.

Blotting

Att gnugga fläckarna gör det svårare för dig att ta bort dem senare. Se därför till att du tar bort dem så snart du kan. Kraftig gnuggning sprider fläckarna ytterligare.

Ta bort ljusvax

Ett annat element som kan orsaka slitage är ljusvaxet. Det är inte en bra idé att använda sax för att ta bort det färgade vaxet. Istället bör du använda en trubbig kniv för att ta bort vaxet. Alternativt kan du lägga några pappershanddukar på vaxet och sedan köra ett strykjärn över det. Det är det enklaste sättet att hantera ljusvaxet.

Fläckborttagningsmedel

Du kan göra din egen fläckborttagare. Du kan till exempel använda en blandning av vit vinäger och bakpulver. Professionella mattrengörare säljer fläckborttagare som är säkra och effektiva. Se till att du använder en produkt av god kvalitet.

Överdriven användning av vatten

Om du vill hyra en rengöringsmaskin, se till att du inte använder för mycket vatten. Det är bättre om du använder vatten sparsamt. Korrekt ventilation krävs också. Mattor som är för våta tenderar att krympa och producera hemsk lukt.

Lämna ett svar

Previous post Tips för rengöring av badrum
Next post Tips för att rengöra dina handväskor