Tips för rengöring av badrum

Rengör badrumsspeglarna

Om du vill rengöra din badrumsspegel och duschdörrar i glas kan du använda vit vinäger. Spraya en lösning av en del vinäger och en del vatten på glaset och torka av det med en mikrofiberduk. Om du vill undvika ränder kan du använda en tidning. Resultatet blir alltid en lysande yta som ser tillbaka på dig.

Rengör toaletten

Inte bara är en smutsig toalett obehaglig att titta på, men den är också ohälsosam. Innan du når efter blekmedlet, överväga att det inte är en naturlig lösning. Det släpper ut giftiga kemikalier, vilket kan göra att du känner dig yr. Istället kan du använda en halv kopp vinäger och 1 msk bakpulver. Häll blandningen inuti toaletten och låt den sitta i cirka 20 minuter. Bakpulver är slipande, så lite skrubbning gör underverk, medan vinäger kommer att desinficera området och ta bort eventuella fläckar.Om städkraven för ditt badrum är riktigt komplexa kan du ta hjälp av ett städföretag som FIFO Städ Flystädning Kalmar.

Rengör handfat och badkar

För att rengöra badkaret och handfat kan du använda samma blandning av vit vinäger och vatten. Spraya den på ytan, låt den sitta i cirka 20 minuter och ge den en bra skrubba. Vinäger tar bort hårda avlagringar och mögelfläckar. Du kan också prova citroner för uppgiften. Skär en i hälften, strö lite salt på den och använd den som skurmedel. Torka av med vatten efteråt. Som en bonus får du en fin citronfräsch doft i badrummet, förutom rena ytor.

One thought on “Tips för rengöring av badrum

Lämna ett svar

Next post Matt-Rengöring tips